Mantarlı Risotto
Malzeme:
1.5 su bardağı arborio pirinç
250 gr istenilen tür mantar
1 küçük soğan
Azıcık maydanoz
Tereyağı
50gr toz parmesan
İsteğe göre sebze yahut tavuk suyu
Yapılışı:
Soğan renk alıncaya kadar tereyağı ile kavrulur. Pirinç eklenir kavurmaya devam edilir. Bu esnada ayrı bir tavada mantarlar sotelenir. Pirinçlerin de parlak rengini almasıyla mantarlar ve hafif maydanoz eklenir. Kepçe ile 1-2 kepçe pirincin üstüne gelecek kadar su eklenir. 2 3 kere karıştırılır. Su pirincin altına inene kadar beklenir sonra bir daha su eklenir. Yine 2 3 kere karıştırılır ve su pirincin altına inene kadar beklenir. Bu işleme pirinç istediğiniz kıvama (ister diri, ister yumuşak) gelene kadar yaklaşık 4-5 sefer veya 20-25 dk devam edilir. Son su verildikten sonra pirinç nişastasına salıp risottonun o meşhur yapış yapış kıvamına gelene kadar hızlıca uzun uzun karıştırılır. Sonra altı kapatılır. 3 4 parça tereyağı ve toz parmesan eklenerek karıştırılır ve servise hazırdır.
Üstüne çeri domates ve maydanoz serpiştirerek derin bir tabakta servis edebilir, yanına şarap açarak hanımızın doğum gününü kutlayabilirsiniz. Afiyet olsun...
Malzeme:
1.5 su bardağı arborio pirinç
250 gr istenilen tür mantar
1 küçük soğan
Azıcık maydanoz
Tereyağı
50gr toz parmesan
İsteğe göre sebze yahut tavuk suyu
Yapılışı:
Soğan renk alıncaya kadar tereyağı ile kavrulur. Pirinç eklenir kavurmaya devam edilir. Bu esnada ayrı bir tavada mantarlar sotelenir. Pirinçlerin de parlak rengini almasıyla mantarlar ve hafif maydanoz eklenir. Kepçe ile 1-2 kepçe pirincin üstüne gelecek kadar su eklenir. 2 3 kere karıştırılır. Su pirincin altına inene kadar beklenir sonra bir daha su eklenir. Yine 2 3 kere karıştırılır ve su pirincin altına inene kadar beklenir. Bu işleme pirinç istediğiniz kıvama (ister diri, ister yumuşak) gelene kadar yaklaşık 4-5 sefer veya 20-25 dk devam edilir. Son su verildikten sonra pirinç nişastasına salıp risottonun o meşhur yapış yapış kıvamına gelene kadar hızlıca uzun uzun karıştırılır. Sonra altı kapatılır. 3 4 parça tereyağı ve toz parmesan eklenerek karıştırılır ve servise hazırdır.
Üstüne çeri domates ve maydanoz serpiştirerek derin bir tabakta servis edebilir, yanına şarap açarak hanımızın doğum gününü kutlayabilirsiniz. Afiyet olsun...