GSC Üyelerinin Evcil Hayvanları - Sayfa 18 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Arkadaşlar merhaba. Ayrı başlık açmak istemedim ama 1 yıldır canımı sıkan bir durumum var. Bir çare olacağını düşünmedim açıkçası o yüzden paylaşmamıştım ama ne olur ne olmaz yardım edebilecek birisi çıkarsa diye yazmış olayım.

Bir sokak kedimiz var, 1 yıl önce bir abim sağolsun hayvanın sıkıntılı olduğunu görünce veterinere götürdü, o zamandan beri de orada ve ben ilgileniyorum kendisiyle. Kedinin denge problemi var, ben kendim hiç görmedim o sorununu ama veterinerin anlattığına göre yürürken yalpalama, fazla yürüdüğü zaman yere düşme gibi bir sorun olmuş. İlk geldiği zamana göre çok iyi diyorlar, epey gerilemiş ama temelli geçme ihtimali yok diyorlar (nasıl olmuşsa virüs hayvanın beyinciğine yerleşmiş diyorlar). Buna ek olarak grip durumu vardı ama 4-5 aydır gözlenmiyor. Hayatını normal bir şekilde idame ediyor, sakat gibi bir hali yok yani.

Ben hayvanı sahiplendirmek istediğim zaman ya da kendim almak istediğim zaman bana hep şunu söylediler, bu hayvan çok büyük ihtimalle virüslerin taşıyıcısı durumunda. O yüzden kim alacaksa alsın evde başka bir kedi/köpek olmasın. Gel zaman git zaman ben hayvan biraz daha iyileşsin diye bekledim bir yandan da sordum etrafa kimse alır mı diye, birkaç hafta önce dedim daha somut olsun bu iş şu hayvana gerekli testleri yapalım, varsa bir hastalığı adı konsun, yoksa ne ala. Test sonuçları maalesef Corona, Gençlik Hastalığı ve Hermes için yüksek pozitif çıktı. Kendisinde bir sendrom yok ama taşıyıcı durumda ve başka bir kediyle aynı ortamda olursa ne olacağını kestiremiyorum. Veteriner her türlü risk diyor. Sürekli tekrarlıyor gibi olmayayım da benim evimde 3 tane var, hepsi sokaktan bu zavallı gibi. Veteriner onlarda da muhtemelen böyle taşıyıcı oldukları hastalıklar vardır diyor ama çok ciddi risk her zaman var (Coronanın Fip'e çevirmesi mesela) ve ben o adımı atamıyorum maalesef.

Genel özelliklerini de söyleyeyim, bu garibim 2 yaşına yaklaştı (tahmini diyorum tabii), cinsiyeti erkek. Dünya güzeli acayip uysal, hiçbir saldırganlığı huysuzluğu olmayan bir kara kedi. Veterinerler de söylüyorlar maşallah çok iyi huylu hiç sorun çıkarmıyor diye. Gerçekten bakabilecek olan, hayvan sevgisi olan birileri varsa tercihen Ankara'da sahiplendirmek istiyorum. Ya da bana yol göstermek isteyen olursa ona da razıyım. 1 yıldır her gün aklımda bu zavallı. Artık bunu yarım metrekarelik kafesten kurtarıp adam gibi bir eve kavuşturmak istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 225719
Hazır Taha beğeni atmışken bir güncelleme yapayım.

Ben geçen Ramazan Bayramı'ndan önce daha fazla bekleyemeden eve alma hazırlıklarına başladım. Dedim veterinere ne yapabiliriz, önce karma aşı yapmamız lazım dedi. Normalde çekiniyorlardı hayvanın baskı altında kalan hastalıkları ortaya çıkar diye, yaptılar çok şükür bir şey olmadı. Sonra kısırlaştırmasını da yaptım. Devamında iyileşmesini bekleyip Bayram'da eve aldım.

Garibim artık hastalıktan mı, 1,5 yıl kafeste yaşadığı için midir bilmiyorum davranışları çok farklı geldi. Benim evdeki 3 kız bunu tabii dışladılar, onu bekliyordum. Yalnız bu diğerleriyle tanışmak falan yerine direkt kovalayıp tepelemeye uğraştı. Hiç koklayayım, cevap vereyim olmadan direkt kovalıyor. Yakaladığı zaman da kavga gibi değil ama üzerlerine çöküyor. Benim kızlar da bunu kavga olarak algılıyor.

Birkaç kere denedim alıştırmayı ama olacak gibi değildi. Abim uzaktan bir akraba üzerinden birini buldu. Arkadaş Ankara'da tek başına yaşıyormuş, sağolsun bayağı da ilgili davrandı, benim gibi insani taraftan baktı, sahiplendi. Şu an gayet iyiymiş durumu, fotolarda çok mutlu duruyor. Çok şükür kafama acayip taktığım bir meseleyi 1,5 ay evvel halletmiş oldum.
 
Üst Alt