2011-2012 Voleybol Transfer Sezonu

Cevap: 2011-2012 Voleybol Transfer Sezonu

Yabancılar uzun vadeli olmalı. Busene zaten piyasada yerli kalmadı.Gelecek sezon sağlam yerliler kaparsak Şampiyonluğa oynarız.

Anzanello'yu ilk defa duyuyorum sanırım . Ve şaşırdım kendime . Arighetti,Barazza,Gioli,Crisanti . Bunlar değil miydi italyan orta oyuncular yav . Allah allah . Kimdir bu . Videosunu bulamadım . Gioli'den daha çok sevinmişsiniz . Şaşırdım yav .

kaliteli yabancılar alıyoruz ama yerlilerde iş yok :(

Anzanello'yu ilk defa duyuyorum sanırım . Ve şaşırdım kendime . Arighetti,Barazza,Gioli,Crisanti . Bunlar değil miydi italyan orta oyuncular yav . Allah allah . Kimdir bu . Videosunu bulamadım . Gioli'den daha çok sevinmişsiniz . Şaşırdım yav .

Anzanello yıllardır İtalya liginin blok kıralicesi. Ancak Anzanello'nun zayıf tarafı hücum yönü. Gioli ise 3 kez MVP ödülünü, defalarca kez en iyi smaçör ödülünü alabilmeş iki orta oyuncudan birisidir. Diğeri de zaten Regla Torres'tir. Ancak Gioli'nin blok yönü zayıftır.

Anzanello ile ilgimiz yokmuş.

Arkadaşlar.Senelerdir G.Saray,Bayan Voleybolunda hep iddiasız oldu.Zaten şampiyonluk kazanamadığımız tek branşımız bu.(Deplasmanlı Ligde).Bu yüzden tüm oyuncuların gözünde hep orta sıralara oynayan ve şampiyonluk şansı olmayan bir ekibiz.Oyuncu tercihlerinin de hep 3 takımdan yana olmasının sebebi de bundan.Ama Türkiye'nin Avrupa Bayan Voleybolundaki başarı puanı iyi durumda.Bu sebeplerden dolayı yerli oyuncu kalitesi iyi olan hemen fark yaratıyor.VGSTT'nin Euroleague şampiyonu olması ve ligde de final oynaması (finali biraz da FB'nin taraftar baskısı ile kazanması) bu yüzden.Milli takımlar bazında durumumuzun iyi olduğu bu yıllarda biz yerli oyuncu paylaşımında saf dışı kalırsak ligde de saf dışı kalacağımız aşikar.Örnek:VGSTT.FB'nin yabancı yıldızları doldurmasına rağmen Euroleague'de şampiyon olamaması bu yüzden.Bu iş biraz da şans işi.Bakın Erkek Basketbol takımımız 21 yıl sonra final oynayınca (En büyük pay koçun.Ama genel yapılanma çok iyi) otomatikman şube iddialı hale geldi ve şimdi oyuncular tercih etmeye başladı.Taraftar iddialı olmayı çok sevdi ve adeta salona hücum etti.Ve bunun sonrası da gelecek inşallah.Bayan voleybolda da böyle süpriz bir başarı lazım.Belki yeni koç ve transferler süpriz bir ply-off finali oynatır ve taraftar uyanırsa bir sonraki sezon oyuncu tercihleri bizim lehimize olabilir.Ama başta da dediğim gibi "bayan voleybol liginin" kaderini yerli oyuncu kalitesi belirliyor.Erkek voleybolda ise tam tersi.Kısa vadede "pembe" bir tablo gözükmüyor.

Arkadaşlar.Zaman zaman ligdeki iddiamız ile ilgili ben de bazı yorumlarda bulundum.Ama gözden kaçırdığımız bir nokta var.Hep yerli rotasyonumuzun en iyisi olduğunu ve 2 yıldız yabancı ile sonuca gideceğimizi yazdık.Bu nisbeten doğruydu.Ama unuttuğumuz birşey var.Şu an "Milli Takımlar bazında Erkek Voleybol" kalitemiz çok kötü.Bayan voleybolun tam tersine ligimizde başarı kriteri yabancı kalitesine bağlı.Çok kolay 2 örnek var.Hem ligde hem de Türkiye Kupasında finali FB-Arkas oynadı.Neden?Bir tarafta Coşkovic-Miljkovic-Marshall diğer tarafta da Agamez-Bravo-Mezsaros.Bu sezon şampiyonluk yolunda asla yerli oyuncularımıza güvenmeyelim.Zaten "Erkek Milli" takımızın durumu ortada.Bizimkiler de kötünün iyisi durumunda.Yukarıda yazdığım isimler gibi fark yaratacak yabancılar alamazsak değişen birşey olacağını zannetmiyorum.Sadece birkaç süpriz maç kazanır ve 4.-6.lık arasında gider geliriz.Çok çok iyi yabancı şart.En az Agamez ve Miljkovic kadar iyi hem de

Arkadaşlar.Zaman zaman ligdeki iddiamız ile ilgili ben de bazı yorumlarda bulundum.Ama gözden kaçırdığımız bir nokta var.Hep yerli rotasyonumuzun en iyisi olduğunu ve 2 yıldız yabancı ile sonuca gideceğimizi yazdık.Bu nisbeten doğruydu.Ama unuttuğumuz birşey var.Şu an "Milli Takımlar bazında Erkek Voleybol" kalitemiz çok kötü.Bayan voleybolun tam tersine ligimizde başarı kriteri yabancı kalitesine bağlı.Çok kolay 2 örnek var.Hem ligde hem de Türkiye Kupasında finali FB-Arkas oynadı.Neden?Bir tarafta Coşkovic-Miljkovic-Marshall diğer tarafta da Agamez-Bravo-Mezsaros.Bu sezon şampiyonluk yolunda asla yerli oyuncularımıza güvenmeyelim.Zaten "Erkek Milli" takımızın durumu ortada.Bizimkiler de kötünün iyisi durumunda.Yukarıda yazdığım isimler gibi fark yaratacak yabancılar alamazsak değişen birşey olacağını zannetmiyorum.Sadece birkaç süpriz maç kazanır ve 4.-6.lık arasında gider geliriz.Çok çok iyi yabancı şart.En az Agamez ve Miljkovic kadar iyi hem de

Aynı şeyleri bende söyledim. Çok iyi yabancılar şart dedim ama forumdaki arkadaşlar "En iyi yerliler bizde." dediler. O bile tartışmalı iken (Mesela bana göre Türkiye'nin en iyi orta oyuncuları Özkan Hayırlı ve Kemal Kayhan'dır) yabancılar konusu çok daha önemli hale geliyor. Celitans gibi bir oyuncuyu nasıl Halkbank'a kaptırdık bir türlü anlam veremiyorum. Celitan belki mental olarak bir Milijkovic değildir, belki saf güç olarak bir Agamez de değildir. Ama Agamez'dan daha sağlam bir mental yapıya, Milijkovic'ten ise daha fazla güce sahiptir.

Kaçırmamalıydık Celitans'ı. Hani diyeceğim ki :"Yönetimimiz Celitans'u yeterli görmedi".

E Milijkovic ve Agamez'den iyi kimi alacaksın? Kim var? Igor Omrcen'i alabilecek misin? Ya da Jan Stockr'u? Veya Mikhailov'u?

Celitans gibi bir oyuncuyu nasıl Halkbank'a kaptırdık bir türlü anlam veremiyorum. Celitan belki mental olarak bir Milijkovic değildir, belki saf güç olarak bir Agamez de değildir. Ama Agamez'dan daha sağlam bir mental yapıya, Milijkovic'ten ise daha fazla güce sahiptir.

Kaçırmamalıydık Celitans'ı. Hani diyeceğim ki :"Yönetimimiz Celitans'u yeterli görmedi".

E Milijkovic ve Agamez'den iyi kimi alacaksın? Kim var? Igor Omrcen'i alabilecek misin? Ya da Jan Stockr'u? Veya Mikhailov'u?

Alınacak oyuncuyu görmeden sallamak mantıksız. Ayrıca Celitans kronik sakat bir oyuncu iki yıl boyunca tonla maç kaçırdı, play-off performansı da ortada.

Zaten Sara Anzanello ile ilgili İtalyan sitelerinde bizimle ilgili haber yok,genelde Türkiye'ye gelebileceği konuşuluyor belki oradan çıkarım yapılmıştır.Yalnız Nesic,Calderon ve Lo Bianco onlara göre kesin gibi.

Zaten Sara Anzanello ile ilgili İtalyan sitelerinde bizimle ilgili haber yok,genelde Türkiye'ye gelebileceği konuşuluyor belki oradan çıkarım yapılmıştır.Yalnız Nesic,Calderon ve Lo Bianco onlara göre kesin gibi.

Tam tersi ilk İtalyan sitelerinde onun Türkiye'ye geleceği ile ilgili haberler çıktı bizde sonradan yapıldı bu haberler

Tam tersi ilk İtalyan sitelerinde onun Türkiye'ye geleceği ile ilgili haberler çıktı bizde sonradan yapıldı bu haberler

Yok ben de onu diyorum işte önce İtalyanlar Türkiye haberini yaptı burada da bizimle ilgili haberler çıktı.Orkun Bey'de açıklamış zaten.

Yok ben de onu diyorum işte önce İtalyanlar Türkiye haberini yaptı burada da bizimle ilgili haberler çıktı.Orkun Bey'de açıklamış zaten.

Bi italyan sitesinde Galatasaray'a geliyorum diye açıklamış sözde, zaten Türkiye'de de şu an bizden başka onu alabilecek takım yok ki diğer 3 takımın orta oyuncu eksiği yok bizden aşağıdakilere de gelmesi zor.

ULAN BURDAN BAZILARI BAyan ve erkek basketbolda türkler önemli diyor. veleybola gelince bizim yerliler iyi olsa nolur milli takım ortada diyorlar. bunlarda ya karşı takıma bir his var. ya da cok büyük bir celişki var.

ULAN BURDAN BAZILARI BAyan ve erkek basketbolda türkler önemli diyor. veleybola gelince bizim yerliler iyi olsa nolur milli takım ortada diyorlar. bunlarda ya karşı takıma bir his var. ya da cok büyük bir celişki var.

Biraz düşünürseniz neden öyle söylediğimizi bulacaksınız.

Erkek Basketbolda neden yerliler önemli?

Size bir soru: Erkek basketbolda milli takımlar bazında Avrupa ikiniciliği ve Dünya ikinciliğimiz var. Ancak takımımızda bu milli takımdan kim var? Rakiplerimizde bu milli takımdan kaç kişi var?

Bayan Basketbolda yerliler neden önemli?

Soru : Bayan basketbolda ligde sahada en az iki yerli oyuncunun olmak zorunda olduğunu biliyor musunuz? Rakibimizde Nevriye ve Birsel varken bizde Işıl ve Bahar var.

Bayan Voleybolda yerliler neden önemli?

Soru: 2+1 diye bir şey duydunuz mu? Rakiplerin sahada Eda, Seda, Naz, Nihan, Bahar, Gözde, Özge, Gizem, Büşra, Esra, Neslihan, Asuman gibi milli yıldızlar ile oynayacakken sen kimle oynayacaksın?

Erkek Voleybolda neden yabancılar daha önemli?

Soru: En son ne zaman erkek milli takımımızın bir maçını seyrettiniz? Kimi beğendiniz? Milli takımımızın dünya sıralamasındaki yerini biliyor musunuz?

Bu sorulara makul ve mantıklı cevaplar verebilirseniz tekrar konuşalım. Yok yine de ben iğnelemeye devam edeceğim diyorsanız artık sizden sıkıldım. Beğenmiyorsanız yazdıklarımı lütfen okumayın. Muhatap olmayın benimle. Aksi takdirde sizi yöneticilere şikayet edeceğim.

Size bir soru: Erkek basketbolda milli takımlar bazında Avrupa ikiniciliği ve Dünya ikinciliğimiz var. Ancak takımımızda bu milli takımdan kim var? Rakiplerimizde bu milli takımdan kaç kişi var?

Soru : Bayan basketbolda ligde sahada en az iki yerli oyuncunun olmak zorunda olduğunu biliyor musunuz? Rakibimizde Nevriye ve Birsel varken bizde Işıl ve Bahar var.

Soru: 2+1 diye bir şey duydunuz mu? Rakiplerin sahada Eda, Seda, Naz, Nihan, Bahar, Gözde, Özge, Gizem, Büşra, Esra, Neslihan, Asuman gibi milli yıldızlar ile oynayacakken sen kimle oynayacaksın?

Soru: En son ne zaman erkek milli takımımızın bir maçını seyrettiniz? Kimi beğendiniz? Milli takımımızın dünya sıralamasındaki yerini biliyor musunuz?

Bu sorulara makul ve mantıklı cevaplar verebilirseniz tekrar konuşalım. Yok yine de ben iğnelemeye devam edeceğim diyorsanız artık sizden sıkıldım. Beğenmiyorsanız yazdıklarımı lütfen okumayın. Muhatap olmayın benimle. Aksi takdirde sizi yöneticilere şikayet edeceğim.
OZAMAN yabancılar önemli de. türkler iyi olsa nolcak miili takı9mın hali ortada deme. düşünerek konuş. laf sokmaya calışma.

şikayetmi edeceksin. senin fenerli oldugunu ispatlarsam sen napacaksın. takımın allah belasını versin lafını şikayet etsem nolur.

Arkadaşlar ikili tartışmalara girmeyin..

Bayanlarda kısa vadede kimse şampiyonluk beklemesin. Bu yılki kadro bozulmayıp,seneye sağlam bir kaç yerli kaparsak İddaalı oluruz. Malesef voleybol'da fark biraz açık durumdadır. Buda yerli kalitesinden kaynaklanıyor. Yabancılar uzun vadede alınmalı.Gelecek sezonda Neslihanı falan kapmamız lazım.

Geri
Üst Alt