İşte kritik cümle bu. Artık Kewell, Baroş ve Elano Arda'dan top istemiyor, top Arda'dayken dripling yapmıyorlar, çünkü önceki maçlardaki tecrübeleri gösterdi ki Arda bu yabancı oyunculara top atmak istemiyor. Arda maç içinde top atarken adam seçiyor, bu seçim "hangi oyuncuya hangi durumda atsam daha faydalı olur" seçimi değil, "atacağım topla Baroş, Kewell gol atar mı, Elano asist yapar mı?" düşüncesi oluyor. Eğer attığı toplarla bu oyuncuların atraksiyon yapacağını düşünürse atmıyor o topu. Atmak zorunda olduğu zamanlar da öyle toplar atıyor ki bu oyuncularımız pozisyon avantajını kaybediyor. Ankaragücü maçında bu çok açık görüldü, Ankaragücü kalecisine geri pas ayarında şut çekiyor, penaltı noktası üzerine bindiren Baroş'a, yayın hemen içindeki Elano'ya atmıyor topu.
Lütfen Arda'daki yabancı düşmanlığını tartışalım. Geçen sene de Lincoln vakasını körükleyen topçuların başında geliyordu. Kewell'ın son maçlardaki isteksizliği, tavırları, bugünkü maçta oyuna girdikten sonra hiç oynamaması, top ayağındayken protesto eder gibi şut çekmesi araştırılmalıdır. Karakteriyle gönlümüzde taht kuran Kewell son zamanlarda neden böyle oldu? her şeyi düşünüyorum, hiçbir şeye ihtimal vermiyorum. Sadece Arda'nın başını çektiği "çok paraya oynayan yabancı düşmanlığı"na yoruyorum.