Kendi Yemek Tariflerimiz | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kendi Yemek Tariflerimiz


Merhaba arkadaşlar, aramızda yemek yemeye düşkün çok kişi var. Yemek yapma konusunda da eminim yetenekli kişiler vardır. Bu başlıkta kendi pişirdiğimiz yemekleri fotoğrafları ile birlikte tariflerini paylaşarak yöresel lezzetlerini paylaşabiliriz diye düşünüyorum.

Ben bu akşam kara kavurma yaptım. Tarifi çok kolay.



150 gr kuyruk
850 gr kuzu kuşbaşı

Önce kuyrukları ayrı bir tavada erittim. Kuşbaşıları ayrı bir tavada suyunu çekene kadar pişirdim. Eriyen kuyruk yağını kuşbaşılara ilave ettim. İlave olarak sadece al biber ve bol sarımsak koydum. Biraz da kuyruk yağında albiber ve sarımsakları pişene kadar bekledim. Hafif sulu bıraktım, çıkarmadan önce pul biber, tuz ve karabiber ilave ettim. Yanına da soğan, maydanoz ve domates söğüş ile servis ettim.

Sizlerden de tarif gelirse seve seve denerim. Başlık tutarsa Antep'e özgü yemekler ile başlığı çoştururum. :D Afiyet olsun
 
Son düzenleme:
normal yumurta kırıp pişiriyonuz tavada artık omlet mi ne derseniz deyin üzerine ketçap sıkıyoruz. evet bildigin ketçap hemen her evde bulunabilen bi şey.
müthiş bir tat
afiyet olsun
 
Orta Biftek

Malzemeler:
Dana Antrikot yaklaşık 350gr
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
Döküm tava yüksek ateşe konulur ısıtılır. O esnada etin 2 yüzüne güzelce zeytinyağı sürülür. Sımsıcak olmuş tavaya et bütün yüzü tavaya değecek şekilde bırakılır. Her iki yüzü de 2.45 dk pişirilir. Tahtaya alınır güzelce kesilir tuzu üstüne dökülür.

Şarap ve risotto ile götürebilirsiniz.

Afiyet olsun.Screenshot_20200826-223914_Gallery.jpg
 
Orta Biftek

Malzemeler:
Dana Antrikot yaklaşık 350gr
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
Döküm tava yüksek ateşe konulur ısıtılır. O esnada etin 2 yüzüne güzelce zeytinyağı sürülür. Sımsıcak olmuş tavaya et bütün yüzü tavaya değecek şekilde bırakılır. Her iki yüzü de 2.45 dk pişirilir. Tahtaya alınır güzelce kesilir tuzu üstüne dökülür.

Şarap ve risotto ile götürebilirsiniz.

Afiyet olsun.Ekli dosyayı görüntüle 90886


 
ne alaka yav
belhandayı begenmemene şaşırmamalı böyle alakasız ilişkileri maçta da kurup izliyosan derdim ama seni sever sayarım o yüzden demiyorum

Tadı çok da hoş olmayacak bir şeyi beğenmen üzerine, futbolu da tırt bir topçuyu beğenmeni bağlayıp genel anlamda beğenilerinde bir sorun var anlamında espri mahiyetinde, takılma amaçlı bir post idi. Alakasız bir ilişki değildi yani :berkan:

Belhanda konusunda ve futbola bakışındaki bazı konularda gerçekten inanılmaz yorumlar yapsan da ben de seni severim. Senden yaşça büyüklere saygılısın her daim, üslubuna dikkat ediyorsun. O noktada takdir ediyorum seni.
 
Tadı çok da hoş olmayacak bir şeyi beğenmen üzerine, futbolu da tırt bir topçuyu beğenmeni bağlayıp genel anlamda beğenilerinde bir sorun var anlamında espri mahiyetinde, takılma amaçlı bir post idi. Alakasız bir ilişki değildi yani :berkan:

Belhanda konusunda ve futbola bakışındaki bazı konularda gerçekten inanılmaz yorumlar yapsan da ben de seni severim. Senden yaşça büyüklere saygılısın her daim, üslubuna dikkat ediyorsun. O noktada takdir ediyorum seni.
:puhaha:
tadı mükemmel abi bi dene o an gökyüzüne bakıp can haklıydı diyeceksin :p
 
Merhaba arkadaşlar, aramızda yemek yemeye düşkün çok kişi var. Yemek yapma konusunda da eminim yetenekli kişiler vardır. Bu başlıkta kendi pişirdiğimiz yemekleri fotoğrafları ile birlikte tariflerini paylaşarak yöresel lezzetlerini paylaşabiliriz diye düşünüyorum.

Ben bu akşam kara kavurma yaptım. Tarifi çok kolay.



150 gr kuyruk
850 gr kuzu kuşbaşı

Önce kuyrukları ayrı bir tavada erittim. Kuşbaşıları ayrı bir tavada suyunu çekene kadar pişirdim. Eriyen kuyruk yağını kuşbaşılara ilave ettim. İlave olarak sadece al biber ve bol sarımsak koydum. Biraz da kuyruk yağında albiber ve sarımsakları pişene kadar bekledim. Hafif sulu bıraktım, çıkarmadan önce pul biber, tuz ve karabiber ilave ettim. Yanına da soğan, maydanoz ve domates söğüş ile servis ettim.

Sizlerden de tarif gelirse seve seve denerim. Başlık tutarsa Antep'e özgü yemekler ile başlığı çoştururum. :D Afiyet olsun
et=kuyruk yağı

ayrılmaz ikili. kuyruk yağsız et olmaz işte etten anlayan bir üyemiz
 
bu tarifime pek yemek denemez daha çok sos gibi.

1 paket sıcak çikolata - yaklaşık 3-4 lira
1599076922167.png

antep fıstığı mümkünse 2- avuç
3 adet ceviz fazlası acılaştırır
fındık 5 adet
kaju 3-4 adet
yukarıdaki ürünleri blenderdan geçirin.
çikolata parçaları ama bunu çikolata sosu soğumaya başlayınca atacağız.

bunu fazla yapmıştım eşimle yeriz diye. (fazlası dokunabilir)

1599077237562.png

başta demiştim bu yemek değil sos. bunu bu şekilde yiyemezsiniz isterseniz kaymaklı dondurmanın üstüne döküp yiyin.

ama biz buna muz banmayı seviyoruz. eşim tadarken bir kare

1599077194238.png

afiyet olsun
 
Üst Alt